Eindhovens Dagblad  vrijdag 7 jan. 2005   Abonnement | Adverteren | Contact | Zoeken 

Dodental tsunami nu op 160.000

Kofi Annan wordt begeleid door Indonesische soldaten als hij aankomt in Atjeh
(Foto Reuters)
Vrijdag 7 januari, BANDA ATJEH - De Indonesische autoriteiten hebben het dodental in de provincie Atjeh op Sumatra als gevolg van de tsunami bijgesteld tot boven de honderdduizend. Het totaal aantal doden in Zuidoost-Azië komt daarmee op 160.000. Gevreesd wordt dat het dodental op Sumatra in werkelijkheid nog veel hoger ligt. „Ik denk niet dat we zelfs maar in de buurt zijn van het precieze aantal doden, vermisten en mensen die zwaar getroffen zijn door de tsunami", meent VN-hulpcoördinator Jan Egeland. Volgens hem woonden voor de ramp zeker 1 miljoen mensen in het gebied.
Recordbedrag door succesvolle gezamenlijke radio- en tv-actie
Nederland op z’n best: 112 miljoen

Wim Kok en premier Balkenende stonden gisteravond bellers te woord die geld willen overmaken op Giro 555.
(Foto GPD)
Vrijdag 7 januari, DEN HAAG – Het bedrag dat Nederland heeft opgehaald voor hulp aan de slachtoffers van de vloedgolf in Zuidoost-Azië stond gisteravond om twaalf uur op ruim 112 miljoen euro, een recordbedrag. Nooit eerder bracht een liefdadigheidsactie in Nederland zo veel op.De teller staat echter nog niet stil, omdat de actie doorgaat. Zo ging er gisteren bijvoorbeeld nog een benefietsingle in premiere.
Bureau Jeugdzorg kent gezin familiedrama niet
Politie vindt dode kinderen in woning Zoetermeer
Vrijdag 7 januari, ZOETERMEER - De politie heeft vrijdagochtend twee dode kinderen gevonden in een woning aan de Kikkersloot in Zoetermeer. Het gaat om een jongetje van drie en een meisje van zes jaar oud. De 38-jarige moeder pleegde donderdagavond zelfmoord door voor een trein te springen, aldus een politiewoordvoerder.


Actuele berichten van het ANP

Zie ook
Actuele berichten van het ANP


Regio Eindhoven

Burgemeester op Schlagerfestival
Vrijdag 7 januari 2005 - VELDHOVEN – „Ik kan voor geen meter zingen“, zegt de Veldhovense burgemeester. Sjraar Cox. Toch weerhoudt dit hem er niet van om vanavond op het podium te stappen bij het Schlagerfestival. „Ik denk zelfs dat we dikke kans maken om te winnen“, bluft hij een beetje. Samen met wethouder Hans van de Looij zal de burgemeester ’als rasechte Limburger heel Rommelgat versteld doen staan’.

Frans Bauer (l) met Marco Borsato en Ali B, tijdens hun optreden voor de slachtoffers in Azië.
(Foto ANP)

Frans Bauer zat met colbertje in z’n maag
Vrijdag 7 januari 2005 - NUENEN – Bij het Eindhovens Dagblad komt op de ochtend van de veiling/ benefietavond in het Klooster in Nuenen een dringend telefoontje binnen. Aan de lijn: volkszanger Frans Bauer, ernstig bezorgd. Hij zit in zijn maag met een kledingstuk, een colbertje dat hij heeft toegezegd als bijdrage voor de veiling. „Toen het me gevraagd werd dacht ik: een gesigneerd T-shirt kan iedereen afstaan, laat ik iets leuks geven, een colbertje. Maar daarna heb ik niets meer gehoord. En nou hangt het nog hier bij mij thuis.“.Regio Helmond

Politie ’voorzichtig tevreden’ over 2004:
Weer meer misdrijven opgelost
Vrijdag 7 januari, HELMOND – De politie Brabant Zuid-Oost is ’voorzichtig tevreden’ over de prestaties van 2004, zo heeft plaatsvervangend korpschef H. Schalken gisteren laten weten. „Het wordt weer veiliger in Zuidoost-Brabant.” Het korps heeft vorig jaar 21 procent van de misdrijven opgelost. Dat is meer dan in de afgelopen jaren en meer dan het landelijk gemiddelde.

Zie ook
Weer meer misdrijven opgelost, regio Eindhoven


Economie

Nederland heeft snelst stijgende werkloosheid
Vrijdag 7 januari, LUXEMBURG - Nederland heeft de snelst stijgende werkloosheid van de 25 landen van de Europese Unie. Dat meldde het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag.
Opta legt KPN boete van 450.000 euro op
Vrijdag 7 januari, DEN HAAG - De telecomtoezichthouder Opta heeft een boete van 450.000 euro uitgedeeld aan KPN. De telecomaanbieder heeft afgelopen zomer nagelaten om vooraf toestemming te vragen voor een extra kortingsactie voor zakelijke bellers. Dat is een „forse overtreding“ van de regels die zijn vastgelegd in de telecomwet, aldus Opta.
Nederlandse uitvinding verlicht drinkwaterprobleem Azië
Vrijdag 7 januari, JOURE - Tienduizenden mensen in het Aziatische rampgebied zullen dank zij een uitvinding van een ondernemer in Sneek spoedig verzekerd zijn van schoon drinkwater. De Friese ondernemer Maurice Tax levert in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken tweehonderd zuiveringssystemen, zo groot als een hand, die op basis van elektrolyse vies water reinigen.


Binnenland

Politie Nijmegen rolt criminele organisatie op
Vrijdag 7 januari, NIJMEGEN - In Nijmegen en Wijchen heeft de politie vrijdag tijdens huiszoekingen meerdere aanhoudingen verricht. De politie zei met de actie een criminele organisatie op te rollen die softdrugs produceert en verhandelt. Een van de invallen is in het woonwagenkamp aan de Teersdijk in Nijmegen, pal naast snelweg A73.
Ruim 4,5 miljoen mensen zagen tv-actie voor Azië
Vrijdag 7 januari, HILVERSUM - Miljoenen mensen hebben donderdagavond gekeken naar de tv-actie voor Azië die op drie zenders werd uitgezonden. Rond 23.00 uur bereikte het aantal kijkers het hoogtepunt: 4.531.000. Omstreeks half negen, toen de uitzending net was begonnen, trok het programma 4.099.000 kijkers.
En natuurlijk had Mies weer gelijk
VRIJDAG 7 JANUARI - Natúúrlijk zou die honderd miljoen worden gehaald. Mies Bouwman wist het zeker. En was zij niet de ongekroonde koningin van de inzameling? Nou dan. Alsof ze nooit is weggeweest. En natúúrlijk had Mies gelijk. Al voor elf uur was het zover. Door ROELOF KLEIS
Echtgenote van Hans Wiegel verongelukt
Vrijdag 7 januari 2005 - PESSE/BEILEN – De 53-jarige Marianne Wiegel, echtgenote van Hans Wiegel, is gisteravond om het leven gekomen door een ongeluk op de A28 tussen Pesse en Spier.Buitenland


Mustafa Barghouthi
(Foto Reuters)

Politie arresteert Palestijnse presidentskandidaat
Vrijdag 7 januari, JERUZALEM - De Israëlische politie heeft vrijdag de Palestijnse presidentskandidaat Mustafa Barghouthi gearresteerd. Barghouthi staat in de peilingen voor de verkiezingen van zondag op circa 20 procent en is de grootste rivaal van de gedoodverfde winnaar Mahmoud Abbas.
Generaal VS bestudeert militaire situatie in Irak
Vrijdag 7 januari, NEW YORK - De gepensioneerde viersterren generaal Gary Luck reist volgende week naar Irak om de militaire situatie in het Arabische land onder de loep te nemen. Hij moet zich onder meer buigen over de omvang van de Amerikaanse troepenmacht en de opleidingen voor Iraakse militairen.
Hulpverlening vooral heel praktisch gericht
Vrijdag 7 januari, DEN HAAG - De Verenigde Naties zeggen dat er 735 miljoen euro nodig is voor de opbouw van de door de tsunami getroffen landen in Azië. Hulporganisaties als Unicef laten het liever aan de goedgevigheid van de westerling over op hoeveel de hulpverleningsmeter straks zal blijven steken.
’Identificatie moet sneller’
Vrijdag 7 januari 2005 - PHUKET – De indentificatie van de slachtoffers van de tsunami in Thailand moet en kan sneller. Nederland overlegt vandaag met de Thaise autoriteiten om dit mogelijk te maken.Sport

Nederland uitgeschakeld in Hopman Cup
Vrijdag 7 januari, PERTH - Het Nederlands tennisteam is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het toernooi om de Hopman Cup. Het Oranje-tweetal Michaëlla Krajicek en Peter Wessels verloor vrijdag in de laatste groepswedstrijd kansloos van Slowakije.
Zwarte dag in Dakar
Vrijdag 7 januari, TICHIT - De zevende etappe van de Dakar Rally gaat de boeken in als een zwarte dag. Tientallen deelnemers zijn gestrand in de Sahara van Mauritanië, waar een zandstorm het zicht belemmerde en talloze voertuigen zonder brandstof kwamen vast te zitten.
Schoonvader van Zwitserse international opgegeven na ramp Thailand
Drama rond Johann Vogel schokt PSV diep
Vrijdag 7 januari 2005 - EINDHOVEN - Binnen PSV is met verbijstering en vol ongeloof gereageerd op de waarschijnlijke dood van de schoonvader van Johann Vogel. De Zwitser is sinds tweede kerstdag vermist, nadat hij tijdens een vakantie in Thailand werd verzwolgen door de tsunami.

André Brantjes na afloop van zijn winnende partij tegen King. Foto ANP/Ad van Hasselt

'Stille' Brantjes snoert iedereen de mond
Vrijdag 7 januari 2005 - FRIMLEY GREEN – De Embassy? Dat toernooi, het mekka van het darts, zou André Brantjes nooit meer halen. „Ik zou er te oud voor zijn. Misschien zijn die opmerkingen wel goed geweest“, glimlacht de 46-jarige Helmonder.

abonneren op Eindhovens Dagblad
Eindhovens Dagblad | 07-01-2005 | Voorpagina
Copyright © 2005 Eindhovens Dagblad - alle rechten voorbehouden

Jubileumpagina


Klik hier voor het GASTENBOEK!!!

 Gesponsorde links

Select your interface
sensAgent - EN - FR - ES
and search the dictionary without double click...